Створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану

Дата: 19.01.2024 16:30
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

З метою реалізації Концепції безпеки закладів освіти, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 №301-р комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» спільно з Рубіжанським інклюзивно-ресурсним центром започаткував роботу консультпункту «Створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану». Згідно плану роботи консультпункту 16 – 18 січня 2024 року відбулися тематичні консультації.

16 січня 2024 року директор КУ ЦПРПП Наталія Погрибатько висвітлила питання «Права, свободи та обов’язки громадян в умовах воєнного стану». Особливу увагу приділила дотриманню прав освітян в особливий період воєнного стану.

17 січня 2024 року директор КУ «ІРЦ», психолог, Світлана Шелест розкрила поняття стресу та його впливу на людину, стадії стресу. Запропонувала правила стресостійкості та протидії емоційному вигоранню вчителів. Учасники консультації мали можливість порефлексіювати на питання чому саме вони обрали професію вчителя. 

Також педагоги отримали рекомендації щодо надання допомоги дітям та підліткам у стресі під час війни та визначили теми, які важливо опрацювати із батьками. Не менш важливе значення мала й практична частина зустрічі: усі присутні змогли відчути ефект від виконання вправ на саморегуляцію, заземлення та пошук ресурсу.

Ірина Денисенко, фахівець ІРЦ, під час зустрічі 18 січня 2024 року, нагадала про види булінгу та чинники, які сприяють виникненню цього явища. Наголосила на важливості для педагогічних працівників уміння виявляти ці чинники та знаходити шляхи вирішення ситуацій. Присутні ознайомилися із ознаками, за якими можна визначити дитину, яка потерпає від булінгу (цькування) та згадали алгоритм дій дорослих при виявленні випадків булінгу. Ірина Володимирівна запропонувала учасникам консультації практичні методи для встановлення довірливих стосунків між учнями та педагогами: «Гарячий стілець», «Скринька довіри», опитування, організація спільних виставок тощо.

Більш детально з матеріалами роботи консультпункту «Створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану» можна ознайомитись на сайті КУ ЦПРПП (https://www.rub-cprpp.pp.ua/).
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора