«Незламні кіборги. День вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту»

Дата: 20.01.2024 11:30
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Донецького аеропорту, оборона якого тривала до повної руйнації старого та нового терміналів. В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики.

За стійкість і незламність українських захисників назвали “кіборгами”. Вони стали символом мужності та відданості, ідеалом вільної та незалежної України. 

Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 воїнів, поранено понад 500. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких — посмертно.

Напередодні цієї пам’ятної дати, учні та вчителі Гімназії №3 міста Рубіжного зібралися на інформаційну хвилинку пам’яті «Не маємо права забути». Пригадали хроніку найважливіших подій, вшанували пам’ять героїв, які навічно залишились під руїнами ДАПу, поговорили про тих кіборгів, які досі «в строю».

Педагог-організатор Рубіжанського ліцею розкрила історичні факти учням про захисників. Класними керівниками в дитячих колективах були проведені тематичні виховні години, уроки пам'яті під назвою “Кіборги вистояли, не вистояв бетон”. 

Вшанували пам’ять воїнів на виховних годинах і у Гімназії №1 та Гімназії №4. Під час перегляду уривків документального фільму учні дізнались за що кіборги стали національним символом відваги і стійкості українських бійців, про що українці будуть пам’ятати завжди. Менше, що ми можемо зробити для них – це пам’ятати їх подвиг і ціну, яку вони заплатили за нашу незалежність.

В Гімназії №10 для учнів 6-9 класів були організовані інформаційні хвилини «Полум'я ДАПу в наших серцях», години спомину і шани “Життя, окрилене національною ідеєю” та круглий стіл «Кіборги витримали, не витримав бетон» з метою розширити уявлення про виникнення дня пам’яті, про те, хто такі «кіборги», про їхню роль у захисті незалежності України. 

Ми не маємо морального права забувати тих, хто виявився міцнішим від бетону та сталі. Бетон тріснув, сталь розплавилась від вогню, а ті, кого називають «кіборги» - вистояли. Їхня сила в нашій пам’яті.

Сьогодні наші воїни продовжують стримувати ворога, тим самим доводячи усьому світові, що українська нація є незламна та непереможна!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора