Запорука Соборності України – виховання патріотів з дитинства

Дата: 24.01.2024 17:30
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Саме так вважають у дошкільних закладах Рубіжанської територіальної громади, в яких було проведено ряд заходів патріотичного спрямування до Дня Соборності України, попри те, що нині заклади працюють в онлайн-режимі.

В дошкільному навчальному закладі №1 «Берізка» провели заняття: «Українська держава, наша честь і слава», «Моя країна – єдина та неподільна», які сприяли закріпленню знань про історію, символи України, символічним значенням кольорів прапора, значення гербу. Також малеча здійснила подорож Україною, грала в тематичні ігри та відповідала на питання вікторини «Україна яка».

В комунальному закладі дошкільної освіти №7 «Червона шапочка» 22 січня пройшли тематичні заняття, на яких діти разом із педагогом поринули в цікаві пізнавальні розповіді: дізнались факти про історію виникнення свята, пригадали державні та народні символи. Наприкінці заняття малята розмалювали рушник національної єдності, який сміливо можна назвати оберегом нації.

Вихователі комунального закладу дошкільної освіти №2 «Журавка» через гру розкрили значення свята для українців, розширили знання дітей про свою державу, національний одяг, традиції, попрацювавши з коректурною таблицею «Державні та народні символи України». Діти із задоволенням прийняли участь у дидактичній грі «Українське намисто» та вивчили вірш Тараса Шевченка «Зацвіла в долині». Завершилося заняття створенням аплікації «Україна — наша Батьківщина! ».

У співпраці із практичним психологом комунального закладу дошкільної освіти № 9 «Дельфін» було проведено фото-квест, у якому було запропоновано індивідуальне для кожної дитини завдання: зробити фото у вишиванці, записати відео-вислів про Україну відомих людей, за допомогою підручних засобів викласти слово «Україна»; створити виріб або аплікацію національно-патріотичної тематики; створити колаж із світлин відомих українців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора