В закладах освіти Рубіжанської громади вшанували пам'ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 13:00
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

27 січня в’язнів концтаборів та жертв Голокосту хвилиною мовчання вшановують у всьому світі. Історію неможливо повернути назад, але необхідно розповідати про неї всю правду. Саме з цією метою в закладах освіти Рубіжанської громади було проведено меморіальні заходи.

В ліцеї педагог-організатор розповіла учням про злочини проти людства у роки II світової війни, про знищення євреїв в концтаборах, про трагедію у Бабиному Яру (м. Київ) під час онлайн заходу «Гірка пам’ять Голокосту». А на виховних годинах класні керівники провели диспути, круглі столи на тему: «Народ вічний. Народ живий», «Історія скорботи та героїзму», «Мертві не простять, живі не забудуть».

В Гімназії №3 напередодні відзначення трагічної дати учні здійснили онлайн екскурсію до ізраїльського національного меморіалу Катастрофи (Голокосту) та Героїзму «Яд Вашем». Діти не тільки узнали історію створення цього унікального меморіального комплексу та переглянули експозиції музею, а й познайомились з трагічними історіями тих, хто пережив Голокост. Найбільше школярів вразила «Зала імен», де зібрані імена 4 з 6 мільйонів євреїв, які були знищенні в результаті Голокосту.

Учні Гімназії №10 приєдналися до вшанування пам’яті жертв Голокосту хвилиною мовчання та проведеними на початку уроків інформаційними хвилинами «Трагедія, історія, пам’ять», «Голокост – шрам на серці людства». З метою ознайомлення школярів із сумними подіями Голокосту в Україні на уроках історії були проведені година - спогад «Голокост – трагедія і героїзм» та «Уроки минулого: історія Голокосту».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора