Героїчні Крути

Дата: 29.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

29 січня 2024 року відбувся спільний захід «Героїчні Крути». Організатори – Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з Гімназією №10 міста Рубіжного Луганської області. Для учнів Гімназії педагоги РМЦТКСЕУМ підготували пізнавальну розповідь про події 1918 року, коли на захист Києва вийшли добровольці – всі, хто міг тримати в руках зброю, і зупинили більшовицьку армію на підступах до столиці.

Захід розпочався читанням віршів про Героїв Крут, які проникливо декламували учасники рою «Нащадки козаків». Після цього методист Рубіжанського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді розповіла школярам про події, які відбулися понад 100 років тому, коли «українські патріоти стримували ворога близько десяти годин, завдавши армії Муравйова значних втрат, примусивши їх декілька днів втратити на перегрупування та відновлення».

А для закріплення інформації методист запропонувала інтерактивну гру «Героїчні Крути», де юні рубіжани могли познайомитися з картами, схемами, історичними документами, які розповідають про події, що відбулися на станції Крути. Під час розповіді провели історичні паралелі між подіями під Крутами 1918 року, Другої світової та сучасної українсько-російської воєн.

Нащадки Героїв Крут незламно стоять на захисті Батьківщини – проти того ж ворога. Тож пам’ятаймо кожного, хто поклав життя в боротьбі за волю і незалежність України, надихаймося їх прикладом, робімо висновки і йдемо вперед, захищаючи свою землю, свободу та незалежність.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора