У закладах освіти м. Рубіжного пройшли різноманітні заходи, присвячені Дню пам’яті Героїв Крут

Дата: 30.01.2024 11:30
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

У закладах освіти м. Рубіжного пройшли різноманітні заходи, присвячені Дню пам’яті Героїв Крут

У Гімназії №1 діти згадали історичні події, подвиг загиблих під Крутами, порівняли минуле із сучасним та голосно заявили, що МИ пам'ятаємо так довго замовчувану сторінку історії! Також провели цікаву гру-реконструкцію, під час якої, спираючись на зв’язок минувшини та сучасності, віртуально відтворили бій під Крутами в його історичному моменті.

29 січня, в день пам’яті юних героїв, учні Гімназії № 3 здійснили віртуальну екскурсію до Меморіального комплексу «Пам'яті героїв Крут». Дізналися історію створення музейної колекції, відмітили символізм комплексу, адже музей розташований на залізничних коліях у вагонах тепловоза часів УНР. Учні «відвідали» санітарний вагон, дізналися про те, як надавали допомогу пораненим бійцям; переглядали фото, знайомилися з копіями документів, відкрили для себе історію Крут з точки зору її учасників. Класні керівники провели вечори пам’яті, години спілкування на тему «Над Крутами Круки», «Бій під Крутами. Приклад стійкості та віри для майбутніх поколінь».

Напередодні цього дня у Гімназії № 4 вчителем історії був проведений історичний екскурс у минуле «Пам’ятай про Крути». Присутнім були представлені 12 історичних фактів та продемонстровано інформаційний ролик «Пам’ятаємо подвиг героїв Крут».
 
У Гімназії №10 відбулися тематичні заходи: історичний урок «Герої Крут. Україна: забута історія Крут», година спілкування «Крути – бій за майбутнє», інформаційні хвилини «Пам’ятаймо про Крути», а також спільний тематичний захід гра-реконструкція «Героїчні Крути» з Рубіжанським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Цього дня вшановували пам’ять молодих захисників і в Ліцеї, де пройшли заходи «Бій під Крутами: відомі й маловідомі сторінки», на яких ще раз нагадали молодому поколінню про трагічну боротьбу українського народу на шляху становлення державності. Учні переглянули та обговорили документальний фільм «Крути», створили колаж «Свіча пам'яті «Крути». Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. 

У масштабах всесвітньої історії ця битва невелика, вона не є зразком військового мистецтва, але вона – символ нескореного духу нашої нації. Нехай пам'ять про героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. 

Сторінки історії суверенності України незабутні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора