Онлайн-екскурсія «Фронтові дороги»

Дата: 01.02.2024 09:30
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Онлайн-екскурсія «Фронтові дороги».

30 січня 2024 року для учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») була організована онлан-екскурсія «Фронтові дороги», присвячена 81-й річниці звільнення Рубіжного від нацистських загарбників у роки Другої світової війни. Організатори: управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації спільно з Рубіжанським міським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. 

Перед початком заходу до рубіжанської молоді з вітальним словом звернувся начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Андрій Юрченко.

Під час онлайн-екскурсії методист Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Хмельницька розповіла про історію Рубіжного в період його окупації у 1942-1943 роках, про звільнення міста 31 січня 1943 року частинами 41-ї гвардійської стрілецької дивізії, про рубіжан, які воювали проти нацистів під час Другої світової війни. Розповідь супроводжувалася презентацією та кадрами воєнної кінохроніки. 

Методист РМЦТКСЕУМ проводила історичні паралелі між подіями Другої світової та сучасної українсько-російської воєн. «Як і в середині минулого століття, ми захищаємо свою Батьківщину від агресора-окупанта, і ми обов’язково переможемо, як перемогли в Другій світовій війні , бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейську цінність проти неонацистів-рашистів ХХІ століття».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора