«Рубіжанська центральна міська лікарня» почала надавати медичну допомогу дорослим з питань паліативної медицини

Дата: 01.02.2024 12:30
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

«Рубіжанська центральна міська лікарня» почала надавати медичну допомогу дорослим з питань паліативної медицини.

Наша країна зіткнулась з проблемою швидкого постаріння населення та високим рівнем захворюваності і смертністю через злоякісні новоутворення, ускладнення хронічних, інфекційних захворювань та війни з рф.

Через це перед нашими медичними працівниками та працівниками соціального захисту населення стоять нові виклики – створення і розвиток якісної та ефективної паліативно-хоспісної допомоги.

Задля вирішення цих питань в Рубіжанській центральній міській лікарні працює мультидисциплінарна бригада з паліативної допомоги.

Працівники нашої лікарні: лікар терапевт Мазай Юрій Петрович, лікар кардіолог Коркунець Анастасія Володимирівна, медичні сестри Корнієнко Тетяна Олександрівна та Задніпровська Вікторія Борисівна пройшли навчання у м. Києві в Національному університеті охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупіка на курсах тематичного удосконалення з питань паліативної допомоги в амбулаторних та стаціонарних умовах.

Навчання наші працівники проходили на кафедрі, яка є першою і єдиною в Україні кафедрою з паліативної та хоспісної медицини.

Медичні працівники мультидисциплінарної бригади з паліативної допомоги оцінюють стан пацієнта, порушення функцій життєво важливих органів і систем. Створюють план спостереження. Оцінюють психологічний статус пацієнта. Проводять забір та транспортування біологічного матеріалу до лабораторії закладу охорони здоров’я (клінічний та біологічний аналізи крові, загальний аналіз сечі, глюкози). Забезпечують інструментальне обстеження (ЕКГ, вимірюють пульс, артеріальний тиск та інше). Проводять симптоматичне лікування, оцінюють хронічний больовий синдром та його запобігання, лікування (зокрема, призначають та виписують ненаркотичні знеболювальні засоби).

Пацієнти забезпечуються лікарськими засобами та медичними виробами відповідно до Національного переліку лікарських засобів через виписку рецептів та, у разі необхідності, їм надають направлення для отримання спеціалізованої медичної допомоги.

Для забезпечення постійного контакту з пацієнтами медичні працівники відвідують хворого мінімум 4 рази на місяць, та не менше 1 разу на тиждень, також відбувається  спілкування за допомогою засобів телекомунікації.

Заходи паліативної допомоги спрямовані на покращення якості життя наших пацієнтів усіх вікових категорій та членів їхніх родин, які зіткнулись з проблемами, пов’язаними із захворюваннями, що загрожують життю.

Паліативна допомога надається безоплатно за направленням сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, або направленням лікуючого лікаря.

Паліативна допомога – це не про смерть, а про життя. Вона робить життя наших пацієнтів та членів їх родини комфортнішим.

Для консультації з питань надання паліативної допомоги можна звернутись за телефоном реєстратури: 0970474432, 0662775378.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора