Створено відділ з питань ветеранської політики та соціального обслуговування населення

Дата: 01.02.2024 14:30
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

Уперше в новітній історії країни тисячі громадян, які до цього не знали і не уявляли, що таке війна, змушені були взяти в руки зброю і стати на захист незалежності та територіальної цілісності своєї країни. В умовах сьогодення, українське суспільство ще вчиться поважати і шанувати захисників своєї країни, а держава - в процесі формування власної системи захисту і соціалізації ветеранів.

Враховуючи важливість впровадження ветеранської політики в громаді, в 2024 році в структурі управління соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації (далі – УСЗН) створено відділ з питань ветеранської політики та соціального обслуговування населення.

В січні місяці, з метою налагодження комунікації та ознайомлення з досвідом роботи різних типів установ в напрямку соціальної та медичної підтримки ветеранів та членів їх сімей, спеціалістами новоствореного відділу проведено робочі зустрічі з колективом Центру відновного лікування та реабілітації у м.Харків та адміністрацією комунального закладу «Дім воїна» у м.Івано-Франківськ.    

26 січня відбулася робоча нарада медичних працівників «Рубіжанської міської центральної лікарні» та головного спеціалісті відділу з питань ветеранської політики та соціального обслуговування населення управління соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Світланою Скороход з метою покращення супроводу важкохворих пацієнтів. Крім того, головний спеціаліст відділу з питань ветеранської політики та соціального обслуговування населення УСЗН ознайомилася з переліком медичних послуг, які надають працівники Рубіжанського Центру відновного лікування та реабілітації у Харкові. Досягнуто домовленість щодо подальшої співпраці медиків та соціальних працівників, зокрема з психологом Мариною Голубоцькою з приводу надання онлайн - консультацій та проведення онлайн-зустрічей для членів сімей захисників.

Під час візиту до комунального закладу «Дім воїна» Івано-Франківської міської ради директор закладу Микола Крошний, заступниця директора з питань соціально-психологічної роботи Наталя Мельникова, заступниця директора з питань зв’язків з громадськістю Світлана Чабан та юрисконсульт Любов Бандура ознайомили начальника відділу з питань ветеранської політики та соціального обслуговування населення УСЗН Оксану Сирицю та головного спеціаліста – юриста УСЗН Євгенію Сирицю з переліком соціальних послуг, що надаються закладом ветеранам та членам їх сімей. 

Досягнуто домовленість щодо укладення Меморандуму про співпрацю між УСЗН та комунальним закладом «Дім воїна» для надання послуг захисникам Рубіжанської громади, які наразі мешкають в Івано-Франківській області.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора