«Актуальні питання забезпечення права дитини на сім’ю в умовах війни»

Дата: 06.02.2024 11:30
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Начальник служби у справах дітей Рубіжанської міської військової адміністрації Олена Нічупієнко взяла участь у 3-денному семінарі-практикумі на тему «Актуальні питання забезпечення права дитини на сім’ю в умовах війни», що об’єднав близько 60 представників служб у справах дітей з усіх регіонів України. 

До відкриття семінару долучилися Голова Національної соціальної сервісної служби Василь Луцик, керівниця напряму з питань розшуку та возз'єднання сімей секції захисту дітей Представництва дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Ван Чі Фам, заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин та керівниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова. 

Протягом трьох днів було розглянуто питання щодо забезпечення права дитини на сім’ю, зокрема дітей раннього віку, з урахуванням воєнного стану в Україні. Обговорено механізми прийняття рішень щодо дітей, які перебувають у будинках дитини, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, притулках для дітей; розкрито сутність патронату над дитиною як превентивного механізму забезпечення права дитини на родину.

В ході навчання було відпрацьовано практичні навички планування трансформації будинків дитини, розглянуто основні проблемні питання щодо забезпечення повернення в Україну дітей з-за кордону.

Також, було проаналізовано результати роботи служб у справах дітей щодо виявлення дітей, як залишились без батьківського піклування, та забезпечення права дитини на сім’ю за результатами 2023 року.

Василь Луцик підкреслив, що такі заходи є ключовим інструментом для вдосконалення координації роботи з представниками служб у справах дітей на місцях, зміцнення командного взаєморозуміння та вирішення найбільш актуальних питань у сфері забезпечення прав кожної дитини на зростання у сімейному середовищі. 

Учасники заходу мали можливість поставити питання один одному, а також поділитися досвідом та висловити побажання щодо покращення взаємної співпраці заради щасливого майбутнього наших дітей.

Це були досить насичені дні навчального практикуму. Висловлюємо подяку організаторам за отриманий досвід та партнерам за підтримку в організації ініціативи! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора