Інформаційна зустріч «Як школа може піклуватися про ментальне здоров’я дитини» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 08.02.2024 13:00
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Практичним психологом гімназії №10 міста Рубіжного для вчителів було проведено інформаційну зустріч «Як школа може піклуватися про ментальне здоров’я дитини» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка створена за ініціативи Олена Зеленська.

Необхідність таких зустрічей зумовлена реаліями сьогодення: рівнем стресу та станом ментального здоров’я. А отримана на них інформація допоможе дітям і вчителям легше взаємодіяти та спілкуватися, що призведе до покращення психічного стану всіх учасників освітнього процесу, зниження кількісті конфліктів та підвищення академічної успішності.

Що може зробити школа?

Школа може стати місцем, де про психічне здоров’я не бояться говорити: вчать дітей дбати не тільки про своє тіло та довкілля, а і про добробут та психіку. 

Школа може організувати простори, сприятливі для фізичного здоров’я. 

Школа може створити психологічні простори – кімнати, де ніхто не потурбує, допоможе заспокоїтися та зосередитися.

Школа може навчити просити про допомогу. 

Школа може підтримати дітей, які вже відчувають труднощі з ментальним здоров’ям: скерувати за фаховою підтримкою, а також впевнитися, що людина дійшла туди, куди її направили, та отримала допомогу.

Ментальне здоров'я має зайняти окрему позицію в системі шкільних цінностей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора