Рубіжанський меморіал. Вікторія Кіященко

Дата: 12.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Фото без опису

 

Вікторія Кіященко.

Вікторія народилася у місті Рубіжне Луганської області. Закінчила Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля. Потім захистила магістерську роботу у Луганському національному педагогічному університеті імені Тараса Шевченка. 

Працювала у Рубіжанському індустріально-педагогічному технікумі. Там познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком. Потім сімейна пара переїхала у місто Золоте на Луганщині, де Вікторія працювала соціальним педагогом у професійному ліцеї.

У вільний час Вікторія любила слухати музику і танцювати.

У жовтні 2020 році жінка приєдналася до лав Збройних сил України. Під час повномасштабного вторгнення служила в лавах 46-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Вікторії нескладно було жити за військовим режимом. Навпаки – вона прокидалася раніше за інших, о 4 ранку. Щодня робила макіяж, укладала волосся – це для неї було важливо.

Їй подобалося вчитися новому, особливо роботі зі зброєю, тому жінка ніколи не пропускала занять. Як би важко фізично не було, виконувала накази.

Подруга Людмила розповіла, що Вікторія завжди питала за доньок Людмили, бо й сама мріяла про дітей. Перед своєю смертю Вікторія домовилася із Людмилою, що вони мають поговорити телефоном. 14 березня подруги домовились зідзвонитися, але зв’язку не було. А вранці наступного дня побратими повідомили, що Вікторії не стало. Російський літак скинув бомбу на будинок, де жили військові. Жінка загинула разом ще з п’ятьма побратимами. Військовослужбовиця Вікторія Кіященко загинула 15 березня 2022 року під час ворожого авіаудару біля міста Волноваха на Донеччині. 

«Не хочеться вірити в цю страшну втрату. Словами важко залікувати серце та життєву рану. Однак світлі спогади завжди будуть в наших серцях», – зазначив чоловік загиблої Олег.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблої жінки - Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора