Ми — разом! Ми - єдині! І в цьому наша сила!

Дата: 17.02.2024 16:30
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Ми — разом! Ми - єдині! І в цьому наша сила!

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Відповідно 14 лютого 2022 року з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого визначене Днем єднання в Україні. 

У Гімназії № 10 цей день розпочався з виконання Гімну України. Протягом дня було проведено ряд заходів, які були спрямовані на виховання почуття патріотизму, на зміцнення командного духу, цілеспрямованості та протистояння інформаційній ворожості: ранкові зустрічі та інформаційні хвилинки «Єдина і нероздільна наша Україна», діалоговий майданчик «Ми – єдина Україна!», круглий стіл «Сила нашої Батьківщини в єднанні». Під час віртуальних зустрічей школярі дізналися про історію виникнення свята, брали участь у вікторинах, декламували вірші, виробляли браслети «Єдності» тощо. А в 5-Б класі учениця Шарій Ірина зробила сюрприз для однокласників та класного керівника, виконавши Гімн України та ЄС на музичних інструментах. 

День єднання вкотре підкреслив нашу згуртованість і нескореність. Адже у всіх нас одна мета – Перемога!
https://www.facebook.com/groups/2279464405579508/permalink/2393886710803943/

Для учнів Гімназії № 3 міста проведено загальношкільний виховний захід «У єдності наша сила!», під час якого поговорили про традиції відзначення свята, дізналися про діяльність українських громад за кордоном, про те, як українці з різних куточків світу допомагають Батьківщині. З листом подяки до педагогів та учнів звернулися волонтери міста Суми, з якими співпрацює гімназія. Вони подякували за моральну та матеріальну підтримку, побажали якнайшвидшої перемоги. Найголовніша ідея, яку намагалися донести до учнів під час заходу, – це розуміння того, що ми об’єдналися заради спільної мети. 

Взяли участь у захоплюючій онлайн екскурсії до Дня єднання України й учні Гімназії № 1, під час якої відвідали найвидатніші пам'ятки нашої країни, відчули атмосферу давніх традицій та сучасного життя. 

Разом з усіма українцями о 10-00 Гімназія № 4 долучилася до спільного виконання Гімну України. Напередодні пройшла загальногімназійна виховна година, на якій класний керівник 7 класу нагадала всім історію і традиції цього дня. Всі присутні разом обговорили, яке значення має єдність українців на сьогодні, що означає це поняття для кожного. Також учасники заходу виконали руханку Єдності. Наприкінці зустрічі прозвучали побажання рідній Україні бути сильною, незламною, об’єднаною.

До Дня єдності учні підготували виставку малюнків і плакатів:
https://www.facebook.com/share/v/ziA71ea5q5BNY24r/

Це зовсім молоде свято, яке згуртувало українців і показало, що ми – єдиний народ. У кожному класі Ліцею міста Рубіжного в цей день класні керівники провели урочисті тематичні хвилинки «День єднання». Напередодні свята лідери Дитячої Організації ліцею розпочали флешмоб «Долоньками своїми обіймаю Україну». Малювали на долоньках символ миру - сонечко, яке має світити в кожне віконечко. Наприкінці зустрічі педагоги та учні ввімкнули на екранах комп’ютерів свої долоньки, тим самим символізуючи нашу єдність. 

Українська єдність спочатку насторожила, потім приголомшила, а сьогодні надихає увесь світ. Наша українська єдність унікальна, бо віками загартовувалася в полум’ї боротьби за власну державу. Вона – не подарунок, вона результат невтомної праці борців за волю минулих та сучасних поколінь. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора