"Залишаємося гідними своїх героїв"

Дата: 20.02.2024 10:00
Кількість переглядів: 51

 

Кожного року 20 лютого в Україні вшановують пам'ять героїв Небесної Сотні - з лютого 2015 року цей день визначено на державному рівні. 

Цього дня ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. За проявлений патріотизм, мужність та героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, а також самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності, загиблим присвоєне посмертне звання “Герой України” та нагорода “Золота Зірка”. Троє іноземців, які також належать до Небесної Сотні, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Під час повномасштабної війни з Росією ми маємо частіше згадувати доленосні події тих днів, адже саме вони є символом нашої боротьби та нескореності. Сьогодні Майдан — це не лише назва місцевості, це справжній символ Свободи для всіх громадян України. А Революція Гідності — наймасштабніший протест, який показав що вся країна може об'єднатися заради спільної мети: боротьби за свої права і демократичний європейський вибір.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора