Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, і вдесяте - в умовах війни

Дата: 21.02.2024 15:00
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, і вдесяте - в умовах війни. 

Це - день жалоби. Але, ми вшановуємо не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу, чітку громадянську позицію та готовність відстоювати її до кінця. 

У Гімназії № 4 на загальній виховній годині “Герої відлетіли в небеса...” вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання. Класний керівник 9 класу нагадала всім історію подій листопада 2013 - лютого 2014 року, коли люди вийшли на мирний протест проти свавілля влади. Волелюбний український народ вимагав дослухатися до його думки щодо вектору розвитку України. Цей мирний протест закінчився жорстким розгоном, а згодом і вбивствами протестувальників. 

Під час виховних годин, вчителі Гімназії № 3 провели для учнів 1-4 класів майстер-класи з виготовлення білих ангелів. Символи пам’яті про все «Небесне воїнство» з’явилися не лише на деревах українських міст але й у різних країнах Європи. Старші класи взяли участь у обласних краєзнавчих читаннях до Дня Героїв Небесної Сотні, які проходили у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні і в Гімназії №10 проведено ряд заходів, присвячених пам'яті загиблих: уроки мужності «Небесна сотня. Герої нашого часу», круглий стіл «Люди, що змінили хід історії», усний журнал «Білий Ангел «Хананаміті». Учні ознайомились з подіями тих днів, які кардинально змінили історію, виготовили паперових янголів.

Цього дня у Ліцеї провели тематичні години спілкування та інформаційні хвилинки. Під час уроків історії старшокласники знайомилися з перебігом подій Революції Гідності . Діти взяли участь в акції «Ангели пам'яті» та ушанували полеглих хвилиною мовчання.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має бути живою. Їхній приклад гідний для наслідування та виховання майбутніх поколінь, яким не байдуже майбутнє України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора