У Тернопільській загальноосвітній школі № 19 відбулося урочисте відкриття виставки «Воїни світла»

Дата: 01.03.2024 13:00
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

У Тернопільській загальноосвітній школі № 19 відбулося урочисте відкриття виставки «Воїни світла».

Вона є результатом спільної роботи методиста Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Луганської області, волонтерки та громадської активістки Олени Хмельницької та тернопільського художника Рустама Давлетова, які другий рік поспіль організовують майстер-класи з арт-терапії для військових, котрі проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах Тернопільщини.

За цей час бійцями написано понад 100 робіт. Також присутнім були представлені фото, зроблені під час творчого процесу. Роботи та фото вже експонувалися в Центрі соціально-психологічної підтримки та резильєнтності Західноукраїнського національного університету, Медичному університеті імені І.Я.Горбачевського, Тернопільській художній школі ім. М. Бойчука; під час святкування Дня Незалежності виставка демонструвалася на площі Тернополя, після чого її можна було побачити у Будинку Перемоги. І щоразу – це визначна подія. Тепер її глядачами стануть і тернопільські школярі.

Під час свого виступу Олена Хмельницька передала присутнім вітання від Луганщини української, Луганщини нескореної, Луганщини, яка попри усі труднощі живе, виборює свою незалежність, демонструючи незламність і непохитну волю до перемоги.

Після заходу методист РМЦТКСЕУМ провела екскурсію для учнів школи, під час якої розповідала про те, як організовуються майстер-класи для поранених, які труднощі змушені долати бійці перш, ніж буде створена картина.

Одна з учасниць заходу - рубіжанська школярка, вихованка Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Софія Хмельницька дала інтерв'ю тернопільському телебаченню. 

Дуже символічно, що саме у День єднання старшокласники на чолі з директоркою школи Лідією Бачинською передали від учнів школи листи та солодкі подарунки колишнім вихованцям Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, які сьогодні захищають Україну у лавах Збройних Сил України. Наразі у Тернопільській ЗШ № 19 триває акція зі збору засобів гігієни для військових-рубіжан.

Щодня схід і захід об’єднують зусилля заради нашої майбутньої спільної ПЕРЕМОГИ. Бо саме в єдності наша сила!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора