Рубіжанський меморіал. Однороб Валерій Олегович

Дата: 04.03.2024 10:00
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Фото без опису

Однороб Валерій Олегович (25.09.1998 – 09.03.2022).

Водій - оператор взводу розвідки спеціального призначення 1-го батальйону оперативного призначення (на бронетранспортерах) військової частини 3018 Національної гвардії України. молодший сержант.

Однороб Валерій Олегович народився 25.09.1998 в с.Ясенове, Сумської області., Охтирського району. 09 березня 2022 року о 13.45 першим помітив на відстані 600-700 метрів легковий автомобіль ВАЗ, який рухався вздовж лісосмуги з населеного пункту Рубіжне в район населеного пункту Кудряшівка Сєвєродонецького району Луганської області. Передавши інформацію командуванню, військовослужбовець продовжив спостереження за автомобілем. О 13.52 автомобіль зупинився біля ворожих позицій і група в кількості 4-х осіб почала вивантажувати ящики, ймовірно, з боєприпасами. Молодший сержант Однороб В. О. відкрив прицільний вогонь із кулемета по автомобілю, у результаті чого здетонували боєприпаси і на позиціях незаконних збройних формувань пролунала низка вибухів. Після вибухів, молодший сержант Однороб В. О. намагався відійти на запасну вогневу позицію та продовжити спостереження за позиціями російсько-окупаційних військ, але ворог розпочав масований мінометний обстріл під час якого військовослужбовець отримав множинні осколкові поранення не сумісні з життям.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров’ю молодший сержант Однороб Валерій Олегович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). 

21.03.2022 похований на кладовищі села Ясенове Охтирського району Сумської обл.

Вічна пам’ять і слава Герою!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора