Виставка творчих робіт «Мальовнича Україна Шевченка»

Дата: 09.03.2024 13:30
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

Тарас Шевченко невичерпний і нескінченний. У ньому наша історія і наше сьогодення. Його полум'яне слово боролося за правду під час усіх українських революцій і звучить сьогодні, як заклик до боротьби за нашу свободу. 
 
Тарас Шевченко був не лише поетом, прозаїком і драматургом, а ще й політичним та громадським діячем, який боровся за свободу та визволення України з-під гніту Росії. Він став знаковою постаттю в історії нашої держави, а його слова – настановою для майбутніх поколінь.

Крім цього, Тарас Шевченко як надзвичайно талановитий художник створив близько 1300 картин, переважно пейзажів та портретів, малював ілюстрації до власних творів.

До 210-річчя з дня народження видатного українця, учні образотворчого відділення Рубіжанської міської дитячої школи мистецтв, підготували виставку творчих робіт «Мальовнича Україна Шевченка», яка протягом березня буде експонуватися в гуманітарному штабі «Луганщини моя» у м.Вінниця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора