Заходи в закладах освіти Рубіжанської громади у рамках тижня профорієнтації

Дата: 13.03.2024 15:00
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатний працювати. Рано чи пізно ми всі серед тисячі шляхів обираємо свій, єдиний. У юному віці нелегко розібратися у такому великому розмаїтті професій. 

У рамках Тижня профорієнтації, який проходив у Гімназії № 4 міста Рубіжного з 04 по 09 березня 2024 року, були проведені заходи, які допомогли учням 7-9 класів сформувати уявлення про ринок сучасних професій в Україні і у країнах Європейського Союзу, визначити особисту схильність до окремих професій.

04 березня класними керівниками разом із психологом Юлією Топчій була проведена виховна година для учнів 7-9 класів “Моя професія - моє майбутнє”. На заході проаналізували тенденції європейського ринку праці, можливі сфери професійного розвитку. Розглянули, які сфери будуть розвиватися найближчі 5 років. Обговорили напрямки майбутнього згідно зі Стратегією розвитку вищої освіти в Україні на 2021–2031 роки, кар'єрні стратегії та навички, які будуть затребувані та які треба розвивати.

Протягом тижня учням були запропоновані діагностики і тестування, за допомогою яких можна було визначитися з вибором професії. Діагностика “Визначення типу майбутньої професії (методика Є.Клімова)” проводилася з метою визначити схильність учнів до різного роду професій методом обчислення особистісного психотипу.

Тестування “Яка кар'єра підійде саме тобі?” (за теорією Д. Голланда) дозволило співвіднести схильності, здібності, інтелект із різними професіями для найкращого вибору майбутнього професійного шляху.

Протягом тижня учні гімназії дізнавалися чимало нового про світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, кожен повинен добре знати свою справу, робити її доброчесно та вміло.

Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора