20 березня – Всесвітній день Землі

Дата: 20.03.2024 13:30
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

20 березня – Всесвітній день Землі. Цей день вперше відзначали у 1970 році. Дату обрали не випадково: 21 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. 

Це день, коли людство зосереджує увагу на екологічних проблемах сьогодення і необхідності їх вирішення.
Напередодні дня Землі учні Гімназії №10 дізналися про історію цього екологічного свята та його значення для суспільства.

Учні стали учасниками дистанційної ековікторини:

• 3 класи -«Земля – наш спільний дім!»
• 4 класи діалоговий майданчик «Ми любимо свою планету!»
• 5 класи - «Земля – планета Сонячної системи»
• 6 класи гра-подорож «Навколо світу за 40 хвилин»
• 7 клас - «Материки і океани»
• 8 класи - «Україна на планеті Земля».

Проведені заходи зацікавили дітей, сприяли поглибленню екологічних знань, розвитку творчої уяви, спонукали учнів до розуміння необхідності дбайливого ставлення до природи, відчуття власної відповідальності за збереження навколишнього середовища.

Природа нашої планети унікальна- гори, поля, ліси, галявини... Все, що нас оточує дивовижне та чарівне. Та не всі мають великий дар- угледіти те саме, що захоплює. А учні 5-6 класів мають гарний смак та любов до навколишнього середовища, тому була організована фотовиставка «Краса природи нашої планети».

Пам’ятайте, що Земля - це неоціненний дар, подарований нам природою, наш спільний дім, тож берегти її - наш священний обов’язок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора