19 березня відзначає свій 94-й рік народження Ліна Василівна Костенко

Дата: 21.03.2024 16:00
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

19 березня відзначає свій 94-й рік народження Ліна Василівна Костенко - видатна і відома кожному українцю поетеса і письменниця, яка здобула всесвітнє визнання завдяки своїй глибокій та щирій поезії. 

Ліна Василівна - геній слова, «залізна леді» та жива легенда української поезії. Її життя - приклад для мільйонів українців та невичерпне джерело мудрості. Поезія Ліни Костенко надихає на зміни і змушує замислитися над вічними темами. Усе своє життя письменниця не боялася влади та відкрито говорила всю правду про неї і нині вона продовжує говорити до нас своїми творами. Тому, надзвичайно важливо розповідати учням різного віку про цю легендарну особистість. 

З нагоди 94-го народження Ліни Костенко в Гімназії №3 міста Рубіжного проведено загальногімназійну літературно-музичну вікторину «Я не люблю нещасних. Я щаслива. Моя свобода завжди при мені». Учні позмагалися за звання кращого знавця творів геніальної поетеси, дізналися багато цікавих фактів про життя легендарної авторки, розвіяли чимало міфів, пов’язаних з її творчістю, надихнулися її історією, почерпнули від неї шматочок її безмежної любові до рідної землі.

Ліна Василівна – гідний приклад для наслідування, символ героїзму та незламності волі і душі, справжня патріотка рідної країни, яка своє серце віддала служінню рідному народу та все робить в ім’я його слави. 

"Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те."

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора