Міська інтелектуальна гра «Kahoot» на екологічну тематику до Всесвітнього дня водних ресурсів

Дата: 25.03.2024 14:00
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Міська інтелектуальна гра «Kahoot» на екологічну тематику до Всесвітнього дня водних ресурсів.

Всесвітній день охорони водних ресурсів проходить щорічно з 22 березня 1993 року. У цей день – всі країни світу акцентують увагу на дбайливому ставленні до водних ресурсів Землі. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем охорони водних ресурсів.

Для України питання води є надзвичайно актуальним, оскільки за рівнем запасів доступних до використання водних ресурсів наша країна належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одну людину в Україні в середньому припадає лише 1 тис. кубічних метрів річкового стоку у рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тис. кубічних метрів на людину, вважається водонезабезпеченою. У зв’язку з цим питання збереження водних ресурсів нашої країни та відповідальне ставлення до навколишнього середовища в цілому має неабияке значення.

З метою привернення уваги учнівської молоді до екологічних проблем людства та задля популяризації інтелектуальних форм відпочинку 23 березня 2024 року Управлінням освіти Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області спільно з Комплексом позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом Рубіжанської міської ради Луганської області було започатковано та проведено міську інтелектуальну гру «Kahoot». Тематика гри – екологія. До гри запрошували учнів 6 – 8 класів закладів загальної середньої освіти міста Рубіжного.

На заході була присутня головний спеціаліст відділу дошкільної, позашкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти управління освіти РМВА, яка привітала учасників та побажала успішної гри. 

Фахівець КПР ознайомила учасників з правилами гри та запропонувала дати відповіді на 15 запитань. Відповідаючи на запитання, учасники гри не просто перевірили свою обізнаність, а й розширили знання, замислились над важливістю своїх дій задля збереження природи. Цей результат було досягнуто завдяки обговоренню правильних відповідей на кожне питання.

Ну і яка ж гра без визначення переможців! 

Переможцями міської інтелектуальної гри на екологічну тематику до Всесвітнього дня водних ресурсів серед учнів 6 – 8 класів закладів загальної середньої освіти стали:

І місце – Арсентій Харченко, учень 8-Г класу Ліцею міста Рубіжного;
ІІ місце – Софія Фатєєва , учениця 7-А класу гімназії №10 міста Рубіжного;
ІІІ місце – Ковальова Злата, учениця 6 класу гімназії №1 міста Рубіжного.

Вітаємо наших переможців! Велика вдячність всім хто приймав участь у заході.

Говорити про питання покращення екології надзвичайно важливо, а ще важливіше – діяти! Екологічна культура кожного – запорука безпечного життя на планеті. Треба розуміти, що довге та щасливе життя в руках кожного з нас. Примножувати, оберігати, сортувати, не забруднювати-це ключові слова екологічної культури кожного.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора