Дослідно-експериментальна діяльність у КЗДО №2 “Журавка”

Дата: 26.03.2024 15:30
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Дослідно-експериментальна діяльність дітей дошкільного віку це потужна інноваційна освітня технологія необхідна для сучасних дітей, яка сприяє розвитку їхніх пізнавальних здібностей та формування дослідницького мислення. Коли діти займаються дослідженнями, вони вчаться встановлювати зв’язки між різними явищами, аналізувати інформацію, формулювати гіпотези та експериментувати для їх перевірки. Дослідницька діяльність допомагає дітям розвивати креативне та логічне мислення. Вона дозволяє дітям самостійно відкривати світ, досліджувати природні явища, розв’язувати завдання та використовувати отримані знання в повсякденному житті і, крім того, є важливою складовою процесу виховання та навчання дітей. За допомогою дослідно-експериментальної діяльності формується емоційна, духовна, самостійна, впевнена та творча особистість дитини.

Одним із завдань КЗДО №2 “Журавка” є впровадження в освітній процес дослідно-експериментальної діяльності дітей дошкільного віку. До Всесвітнього дня води вихователем Бережною О.В. у закладі був проведений цикл дослідницької діяльності з водою. Залучивши малят до експериментів з водою, довели, що це не тільки науковий, але й захоплюючий та дивовижний пізнавальний світ, в якому діти отримали знання про кругообіг води в природі, її значення в живій та неживій природі, взаємозв’язок з людиною. Під час заняття познайомилися з властивостями та станом, а також з можливостями руйнівної сили води.

Наприкінці заняття відбулась виставка “Цікавий світ рослин”, в якій вихованці продемонстрували свої перші досягнення — рослини, які самостійно виростили. Під час дослідно-пошукової діяльності протягом двох тижнів малята удосконалили знання про рослини, значення води та необхідність тепла, сонячного світла для кращого росту рослин. Разом з малятами педагог розвивав спостережливість, допитливість, уважність, аналітичне мислення, пізнавальний інтерес, бажання досліджувати навколишній світ, сформував вміння емоційно реагувати на результат своєї діяльності, отримувати позитивні враження від спостереження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора