Заходи у закладах освіти до Всесвітнього дня здоров’я

Дата: 10.04.2024 13:00
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Кожного року 7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 1948 році. Цьогорічна тема дня здоров’я – «Моє здоров’я, моє право». У багатьох країнах світу (Німеччині, Франції, Нідерландах, Англії, Америці…) влаштовуються справжні паради, тренінги та заходи, що сприяють поширенню ідеї збереження здоров'я та закликають громадян дбайливо ставитися до свого життя.

«Здоров’я - найбільший скарб!» - говорить народна мудрість. Одним із завдань сучасної школи є виховання здорової дитини, охорона її здоров'я. З метою популяризації здорового способу життя, формування навичок здорового харчування, спонукання до фізичних активностей, з нагоди Всесвітнього дня здоров’я з 01 по 07 квітня 2024 року в закладах освіти міста Рубіжного були проведені різноманітні заходи.

Протягом тижня в Ліцеї міста Рубіжного Луганської області проводили виховні години, тематичні інформаційні хвилинки, на яких учні дискутували на теми: «Для чого людині здоров’я?» «Що воно дає?» «На що впливає?»  «Від чого залежить здоров’я людини?» «Що потрібно робити, щоб людина виросла сильною і мала міцне здоров’я?». Ліцеїсти зробили висновок: в першу чергу людина сама відповідає за своє здоров’я й тільки сама може його зберегти. На уроках  образотворчого мистецтва учні створили у вигляді коміксів складові частини здорового способу життя: дотримання режиму дня, раціональне харчування, заняття фізкультурою і спортом, загартування, дотримання правил особистої гігієни. Потім кожен обрав те, що на їх думку найнеобхідніше для здорового способу життя. На уроках фізичної культури діти складали й демонстрували комплекс вправ ранкової гімнастики, називали види спорту, якими можуть займатися  їх однолітки.                     

У Гімназії №10 регулярно проходять тематичні заходи задля формування у школярів валеологічної свідомісті, дбайливого ставлення до власного здоров’я. Напередодні Міжнародного дня спорту та Всесвітнього дня здоров’я для учнів гімназії був проведений цикл фізкультурно-оздоровчих зустрічей: акція «Діти за здоровий спосіб життя», вікторина «Здоровим бути здорово!», круглий стіл «Тренд ХХІ століття», спортивно-виховна година «Подорож у країну Здоров'я й Спорту». Учасники освітнього процесу Гімназії №10 із задоволенням та азартом взяли участь в онлайн-заході «Ранкова руханка».

У Гімназії № 4 міста Рубіжного також проходив Тиждень здоров’я, протягом якого тривала виставка-конкурс малюнків і плакатів «Здоров'я – найбільший скарб у житті». З 01 квітня розпочався флешмоб «Про лінь забудеш - здоровим будеш», який передбачав виконання вправ ранкової зарядки з фото і відеофіксацією. На уроках інформатики були проведені бесіди «Очі - вікна в світ. Гігієна зору», на уроці біології – «Гігієна слуху», на уроках української мови учні писали диктанти та працювали з текстами про здоровий спосіб життя; на уроці  англійської мови у 3 класі діти розглянули тему «У лікарні. Профілактика грипу та застуди». 01 квітня психологом Юлією Топчій була проведена загальногімназійна ранкова зустріч “Здорове тіло - здоровий дух”. 02 квітня відбулася зустріч з лікаркою-неврологинею, психотерапевткою з м.Сєвєродонецьк Ганною Чередніченко, яка ознайомила учнів і вчителів з основами здорового харчування. Гарною допомогою дорослим та дітям є творчі методи арт-терапії. Під час практикуму “Арт-терапія онлайн” учасники мали змогу винести свої почуття назовні та звільнитися від переживань за допомогою малювання. 04 квітня учасники освітнього процесу долучилися до заходів з мінної безпеки: це були бесіди, зустріч з військовим сапером Артемом Бузаловим, написання диктанту з псом Патроном та ін. З метою популяризації спорту та рухових активностей 05 квітня 2024 року учні й учителі долучилися до флешмобу «White card», який проводився Українською федерацією «Спорт заради розвитку». Дуже корисним заходом для вчителів став психологічний практикум «Техніки відновлення та “5 ключів підтримки» для розвитку стійкості”, проведений психологом Юлією Топчій. 

05 квітня 2024 року учні та педагоги всіх закладів освіти Рубіжного взяли участь у фізкультурно-оздоровчому онлайн-заході «Ранкова руханка», яку організувало Луганське обласне відділення (філія) КФВС МОН України. 

Уся освітня спільнота міста була запрошена взяти участь в онлайн-проєкті «Олімпійська вітальня». Гостем заходу був відомий український спортсмен-фристайлістом, фахівець з лижної акробатики, Олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України Олександр Абраменко.

Проведений Тиждень здоров’я дав можливість і дорослим, і дітям отримати важливу інформацію, долучитися до рухових активностей, набути навичок здорового способу життя. Будьмо здоровими!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора