Заходи у Гімназії №10 у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Дата: 11.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Збереження психічного здоров'я під час воєнного стану в країні є однією з головних задач Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

У рамках цієї програми практичним психологом Гімназії №10 міста Рубіжного проведено годину спілкування «Моніторна втома» для учнів 5-9 класів та відеолекторій з фахівцями ГО «Безбар’єрність» для вчителів «Цивільне життя в умовах війни: як зберегти психічне здоров’я, настрій і продуктивність?». Дані заходи були спрямовані на можливості піклуватися про своє ментальне здоров’я. Через повномасштабну війну (а до цього – Covid-19) багато українських шкіл перейшли на дистанційне (онлайн) навчання. Новий формат спричинив нові проблеми, до того ж дуже специфічні та не одразу помітні. Онлайн-заняття передбачають сидіння перед комп’ютерним монітором або екраном телефона чи планшета. І це дуже впливає на ментальне здоров’я дітей. 

Як розв’язати проблему «моніторної втоми»? Так як ми не можемо відмінити цифровий світ, а у дитини має бути активне дозвілля, то батьки в свою чергу повинні допомогти організувати його. Отже завдання школи та батьків – лишити контакт дітей із живим всесвітом. Танцювати, читати, малювати, бігати на майданчику та спілкуватися з однолітками — це все потрібно. Дбати про свій режим, приділяти час речам, не пов'язаним із навчанням, допоможе не загубитися в цифровому світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора