Круглий стіл у Долині

Дата: 11.04.2024 17:00
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Днями у місті-побратимі Долині Івано-Франківської області відбувся круглий стіл «Безбар'єрність у свідомості громадськості в умовах війни: проблеми та шляхи формування». Захід був організований у краєзнавчому музеї «Бойківщина» Тетяни та Омеляна Антоновичів Рубіжанським міським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з відділом культури Долинської міської ради.

Серед учасників – представники влади, закладів культури, освіти, охорони здоров’я, громадських організацій, внутрішньо переміщені особи, військові. Зі словами вітання до присутніх звернувся міський голова Долини Іван Дирів, директор музею «Бойківщина» Ксенія Циганюк. 

Під час дискусійної панелі учасники круглого столу обговорювали питання щодо розбудови безбар’єрності. Методист Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Хмельницька поділилася досвідом діяльності у цьому напрямку, зокрема, презентувала виставку «Воїни світла» та «Лялькове диво». Говорили про те, що наше суспільство треба виховувати і перевиховувати, а насамперед виховувати дітей, які вмітимуть жити поруч з фізично і психічно скаліченими дітьми і дорослими. Не воїни, які повертаються із справжнього пекла, повинні підлаштовуватися до цивільного життя, а навпаки, ми повинні підлаштовуватись під них.

Виставки «Воїни світла» та «Лялькове диво» з неабиякою цікавістю відвідали учні закладів освіти, працівники комунальних установ, пересічні мешканці міста.

Для українців з Донеччини, Херсонщини, Запорізької області, які знайшли прихисток у Долині, Олена Хмельницька провела майстер-клас з арт-терапії, учасники якої залишили собі на згадку власноруч розмальовані магніти.

За результатами круглого столу було напрацьовано шляхи формування безбар'єрності у свідомості громадськості, зокрема, створення і широке розповсюдження інформаційних соціальних роликів, просвітницьких заходів, які допоможуть покращити комунікативну взаємодію у контексті окресленої проблеми та напрацьовувати нові рішення.

Тема круглого столу є досить важливою і актуальною, тому у планах багато ідей та проєктів з цих та інших питань.

Дякуємо за гостинність та теплий прийом міському голові Івану Диріву, Лесі Дирів, начальнику відділу культури Долинської міської ради Іванні Мельникович, колективу музею «Бойківщина» в особі директора Ксенії Циганюк,а також голові Тернопільського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Петру Шимків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора