Завершила роботу обласна науково-практична конференція "Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи"

Дата: 14.04.2024 13:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Завершила роботу обласна науково-практична конференція "Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи".

11 квітня 2024 року в Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася знакова подія – обласна науково-практична конференція "Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи".

У роботі конференції взяли участь понад 200 педагогів з різних куточків Луганщини, науковці, методисти, представники органів управління освітою.

Під час пленарного засідання учасники конференції обговорили актуальні питання реалізації реформи Нової української школи в умовах Луганської області, зосередивши увагу на таких аспектах:

- Управлінський супровід упровадження нових державних стандартів.
- Педагогічна лабораторія інновацій.
- Безпечна комфортна школа: від ідеї до реалізації.
- Сучасний урок НУШ: проблеми, пошуки, технології.
- Нова українська школа: сучасний урок у контексті реформи.

Вагомим доповненням до пленарного засідання стали секційні роботи, де педагоги мали можливість поділитися власним досвідом упровадження НУШ, обговорити проблемні питання та напрацювати шляхи їх вирішення.

Зокрема, вчитель історії Гімназії № 3 міста Рубіжного Луганської області Олександра Заліпа поділилася своїм досвідом щодо організації сучасного уроку НУШ, висвітливши проблеми, з якими стикаються педагоги, їхні пошуки та інноваційні технології, що використовуються в навчальному процесі.

В.о. директора Гімназії № 3 міста Рубіжного Катралєєв Михайло виступив з доповіддю на тему "Ефективне керівництво командою психолого-педагогічного супроводу - крок до успішної реалізації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами". У своїй доповіді він наголосив на важливості системного підходу до роботи команди психолого-педагогічного супроводу, чіткого розподілу обов'язків та відповідальності її членів, а також на необхідності постійного професійного розвитку фахівців.

Обласна науково-практична конференція "Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи" стала майданчиком для обміну досвідом, генерування нових ідей та пошуку шляхів оптимізації освітнього процесу в умовах реформування.

Учасники конференції відзначили високий рівень її організації та змістовність матеріалів, що були представлені.

Отримані під час конференції знання та напрацювання стануть цінним орієнтиром для подальшої роботи педагогів Луганщини щодо вдосконалення освітнього процесу та створення сприятливих умов для навчання та розвитку всіх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора