Тиждень психології в дошкільному закладі

Дата: 16.04.2024 13:30
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

До Всеукраїнського дня психолога в КЗДО №2 “Журавка” та №9 “Дельфін” практичним психологом Хрипко Вікторією Олександрівною було проведено тиждень психології з метою створення сприятливого психологічного комфорту, активізації пізнавальної діяльності дітей, розширення та збагачення емоцій, розвиток інтересу до свого внутрішнього світу та світу інших людей, розкриття творчого потенціалу, а також розширення і поглиблення знань з психології всіх учасників освітнього процесу. 

У понеділок -“День гарного настрою” була проведена онлайн-консультація для педагогів “Гарний настрій. Секрети позитиву на кожен день”; заняття з дітьми “Гарний та поганий настрій. Мої емоції”, яке завершилось плямографією “Гарний настрій”, в якій діти розвивати окомір, координацію рухів, фантазію, уяву; легені під час дихальної вправи (дмухали через коктейльну трубочку). Для педагогів, дітей і батьків була проведена сміхотерапія “Кумедні тваринки”.

У вівторок -“День розуміння та розвитку” учасники освітнього процесу прийняли участь у фотовиставці “Світ починається з родини”; для педагогів була проведена консультація “Взаєморозуміння вихователя з родиною” і майстер клас “Нейробіка – гімнастика для мозку”; а з дітьми - бесіда “Моя родина” і челендж “Нейрогімнастика”.

У середу -“День спілкування та Дружби” педагоги прослухали онлайн-лекцію “Психологія спілкування”, з дітьми було проведено цікаве заняття “Що таке дружба” з ізотерапією “Моя квітка дружби”, також вихованці прийняли участь в акції “Намалюй другові подарунок”. 

У четвер -“День щастя” діти прослухали казочку Василя Сухомлинського про Щастя, а наприкінці отримали задоволення в творчій роботі “Різнокольорове щастя на папері” - малювали мильними бульбашками. Батьки і педагоги закладів прийняли участь в онлайн тесті “Чи щасливі ви” і попрацювали з інтерактивною дошкою в онлайн-режимі “Скринька щастя”.

У п’ятницю - “День релаксації” для зняття емоційної напруги була проведена для дітей руханка “Я і Ти” з метою подолання тривоги разом і дихальна вправа “Метелик та кульбаба”.

Протягом всього тижня практичний психолог поповнювала знання учасників освітнього процесу пам’ятками: “13 порад, щоб краще розуміти дитину”, “Ознаки щасливої родини”, “Правила спілкування”, “Релаксація для дітей удома, щоб знизити стрес і тривожність” та просвітницьким буклетом “Техніки для заспокоєння”. Тиждень психології став справжнім святом для душі, в якому учасники освітнього процесу отримали корисну інформацію й позитивний настрій. Подібні заходи допомагають згуртуванню колективу, вчать повазі та дружбі, взаємодопомозі та взаєморозумінню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора