Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з Гімназією №3 міста Рубіжного провели захід «Пам’ятники розповідають»

Дата: 19.04.2024 17:00
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Напередодні Міжнародного дня пам'яток і визначних місць Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з Гімназією №3 міста Рубіжного провели захід «Пам’ятники розповідають».

Педагог-організатор Гімназії №3 Олександра Заліпа розповіла учням про історію та причини заснування цього Дня, який має важливе значення для збереження та вшанування багатої культурної та історичної спадщини країни. Цей день, встановлений Указом Президента України № 1062/99 від 23 серпня 1999 року, запрошує замислитися над численними пам’ятками, які розповідають про славне минуле та яскраву культуру України, які вражають не лише нас, українців, але які дивують увесь світ.

Методист Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсії учнівської молоді Олена Хмельницька разом зі школярами здійснили віртуальну подорож до пам’яток України, які занесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО, до архітектурних та природних об’єктів, які  визначені як «Сім чудес України» та «Дива Луганщини». А також переглянули добірку цікавих пам’яток в різних містах України, які приваблюють туристів.

На жаль, понад 550 пам'яток та об'єктів архітектури, природи зруйновано або пошкоджено окупантами. Війна триває, тому кожного дня фіксуються нові руйнування, і втрата кожної нашої культурної пам'ятки – це втрата для світового надбання. Війна стала поштовхом для розуміння того, що культурна спадщина – це ключовий елемент ідентифікації української нації та фактор національної безпеки України. Саме тому зростає рівень значимості нашого культурного надбання для кожного всередині країни та в світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора