Космічна онлайн-подорож для малюків КЗДО №1 «Берізка»

Дата: 20.04.2024 13:30
Кількість переглядів: 15

Фото без опису

"Є у Космосі зорі великі й малі,
Є холодні й гарячі планети.
Я - людина! Живу на казковій Землі
І пізнати всі мрію секрети"

Саме такими словами розпочалася тривала онлайн-подорож вихователя Семелюк Н.О. та малюків КЗДО №1 «Берізка», під час якої діти отримували знання про елементарні уявлення щодо рідної планети та її супутника Місяця, про Сонце і його роль для планети Земля; вчилися відчувати себе частинкою величного Всесвіту, бачити в ньому красу і гармонію; розширили та уточнили уявлення про планети, що існують за межами планети Земля, знання про видимі в темну пору доби космічні тіла.

Педагог розкрив загальні особливості інших планет Сонячної системи, дав дітям знання, що люди досліджують планети, вивчають космос через телескопи, з супутників, космічних кораблів та станцій. Під час проведення «космічної» вікторини, дидактичної гри «Підготовка космонавтів» Наталія Олександрівна поглиблювала інтерес дітей до роботи космонавтів. Ну і яка ж подорож без цікавих дослідів? Разом з вихователем, за допомогою батьків, наші діти створювали веселку. Не у всіх все вийшло з першого разу, але головне, що у дітей була щира зацікавленість дослідницьким процесом, емоційний відгук і намагання отримати бажаний результат.

Все це сприяє розвитку розповідного мовлення дітей, вміння чітко формулювати і висловлювати свої думки; розширюється словниковий запас «космічними» термінами; формується свідоме ставлення дітей до збереження природи, екологічного світогляду, емоційно-ціннісному сприйняттю та ставленню до навколишнього світу; виховується відчуття прекрасного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора