У закладах освіти проводять заходи, спрямовані на поширення екологічних знань

Дата: 20.04.2024 15:30
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Щорічно, у третю суботу квітня, в Україні відзначається День довкілля. Цього дня у закладах освіти проводять заходи, спрямовані на поширення екологічних знань. 

В Гімназії №1 було проведено екологічний квіз «Майбутнє планети», на якому учасники активно опрацьовували питання збереження навколишнього середовища. Участь у заході стала маленьким кроком до підтримки ідеї екологічного майбутнього. Адже порятунок екології - запорука розвитку і процвітання нашої Держави і світу в цілому!

Протягом тижня у Гімназії № 4 велися заходи з метою привернення уваги до проблем планети, які можуть зашкодити всьому людству. На виховній годині учитель географії акцентувала увагу присутніх на важливості екологічної культури, поділилася екологічними цікавинками, діти із задоволенням взяли участь у вікторині і отримали поради для екосвідомості. «Вплив збройної агресії на природоохоронний фонд» - це тема, яку вчитель презентувала учням 5-9 класів. Було розкрите поняття «екоцид», наведені факти втрати екосистем, повного знищення або руйнування природоохоронних територій України внаслідок війни. Основна увага була приділена екологічній ситуації на Луганщині. Після проведених екобесід, учні підготували малюнки для виставки «Земля - наш спільний дім».

Під гаслом «До природи не неси шкоди» до КЗДО №2 «Журавка» завітала Мудра тітонька Сова, яка познайомила дошкільнят із правилами поведінки у природі та навколишньому середовищі. Роль головної героїні взяла на себе вихователь, підготувавши змістовне та цікаве пізнавально-розважальне заняття. Вихованці продемонстрували свої знання, уміння та навички у боротьбі з вогнем, у збиранні сміття, у підтримці дерев та рослин, птахів та звірів. Розвиваємо екологічне виховання змалечку.

Всі заходи цього тижня в Гімназії №10 покликані спонукати людей бути уважнішими до вразливого навколишнього середовища. Одніює з ключових компетентностей, що становлять основу НУШ, є екологічна грамотність і здоровий спосіб життя. Тому вчителями було організовано цикл заходів (відеолекторій «Як подбати про екологію і зекономити», вікторина «Врятуймо Землю!», виставка малюнків «Збережемо планету», фотоконкурс «Любимо і догдядаємо»), спрямованих на розширення екологічних знань серед школярів. 

А учні Ліцею зазвичай у цей день проводили заходи, спрямовані на поліпшення навколишнього середовища: очищали територію міського парку, проводили озеленення території ліцею... Наразі ворог позбавив нас можливості проводити природо орієнтовані заходи так активно, як ми це робили раніше. Але перемога з кожним днем стає ближчою і ми впевнено продовжуємо боротьбу за вільне та здорове майбутнє нашої Батьківщини. В умовах дистанційного навчання вчителі розширюють екологічні знання учнів, класні керівники проводять різноманітні заходи: екологічний квест «Пошук скарбів»; конкурс знавців природознавства (розв’язування кросвордів та загадок на екологічну тематику); перегляд відеофільму «Як людина шкодить природі»; бесіди «Екологічна ситуація в Україні»; інтелектуальна гра «Що я знаю про довкілля»; практичні поради: «Як бути дружнім до довкілля: сортуй сміття». На уроках образотворчого мистецтва учні малювали чудові картини природи.

Усі мають пам’ятати, що Земля - це неоціненний подарунок природи, це наш спільний дім, тож берегти її - наш священний обов’язок!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора