Лікарі рубіжанської первинки нагадують, де можна ознайомитись зі списком ліків і медичних виробів програми “Доступні ліки”

Дата: 22.04.2024 15:30
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Лікарі рубіжанської первинки нагадують, де можна ознайомитись зі списком ліків і медичних виробів програми “Доступні ліки”.

У програму “Доступні ліки” входить понад 500 найменувань лікарських засобів та медичних виробів, які можна отримати безоплатно або з невеликою доплатою. Переліки ліків і медвиробів оновлюються двічі на рік. 

Знайти ліки та медичні вироби, які підлягають реімбурсації за програмою “Доступні ліки”, можна в наказі Міністерства охорони здоров’я №279 “Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення станом на 12 лютого 2024 року”: https://cutt.ly/lw4bfkzQ

Завантажте необхідний файл. У ньому ви знайдете повний перелік ліків або медвиробів, їх міжнародну назву (тобто назву діючої речовини), торговельну назву ліків, найменування виробника, а також суму доплати за кожне дозування — нуль або ж певна сума. 

Додатково перевірити, які препарати входять у програму “Доступні ліки” можна за допомогою:

- сайту або застосунку “Ліки контроль”: https://likicontrol.com.ua/;
- чат-бота “Спитай Гриця”, створеного ГО “Ліки контроль”: https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.

До програми “Доступні ліки” включені ліки, рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, які використовують в усьому світі.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора