«Земля – наш рідний дім, нам жити в нім»

Дата: 23.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Кожного року 22 квітня відзначається Міжнародний день Землі, який був запропонований у 1969 році американським сенатором Гейлордом Нельсоном як реакція на серію екологічних катастроф. Перший офіційний День Землі відбувся 22 квітня 1970 року. Зараз це свято світового масштабу, що об'єднує людей у всьому світі для заохочення більшого розуміння та захисту довкілля. Це свято природи, яке нагадує про важливість збереження нашої планети та її ресурсів. 

З нагоди цього дня в Гімназії №3 міста Рубіжного проведено серію освітньо-екологічних інформаційних кампаній під загальною назвою «Земля – наш рідний дім, нам жити в нім». Молодшим школярикам допомагала розбиратися з проблемами довкілля свинка Пеппа та інші казкові герої. Класні керівники розмовляли з учнями про екологічну ситуацію в сучасному світі. Згадали також про проблеми та перспективи переробки сміття, проводили інтерактивні ігри, під час яких вчилися правильно сортувати сміття, переглядали відеоролики про красу планети та найдивовижніші місця на Землі.

Учні, батьки та педагогічний колектив Гімназії №1 долучились до захоплюючого QR квесту «День Землі». Цей захід не лише об'єднав спільні зусилля всіх учасників, але й надав можливість активно працювати над питаннями екології та збереження навколишнього середовища. Для учнів це була чудова нагода вивчити нову інформацію про навколишнє середовище та навчитися ефективним способам його захисту. Кожен крок у квесті відкривав нові горизонти і стимулював до креативного мислення. Батьки також активно долучились до квесту, виконуючи спільно з дітьми завдання та обговорюючи важливі питання екології. Це стало чудовим способом провести час разом та показати дітям важливість турботи про навколишнє середовище.

З метою привернення уваги учнів до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботи один про одного у Ліцеї для учнів 7-11 класів вчителями були проведені години спілкування. Діти розповідали про День Землі: про історію виникнення і про символи цього свята, а також про те, що може зробити для планети кожен із нас! Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності.

Разом з мільйонами людей нашої планети ми висловлюємо любов і повагу до унікальної природи нашої планети. Для учнів Гімназії №10 проведено цикл заходів: інформаційні перерви «Вплив збройної агресії на природно-заповідний фонд Луганської області», фотофлешмоб «Наші домашні улюбленці», вікторина «Ми за чисте довкілля», урок-презентація українських народних промислів «Природа надихає», фотокрос «Чим ти можеш допомогти нашій планеті?».

Земля – наш спільний дім. Але сьогодні вона у небезпеці. Господарська діяльність людства призвела до забруднення води, повітря, ґрунтів, зникнення багатьох видів рослин і тварин. Природа планети потерпає від величезної кількості сміття. Ці екологічні проблеми потребують вирішення, наших активних дій. Людство повинно змінити своє ставлення до природи. Що людина посіє – те й пожне. Не будемо про це забувати!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора