Юні рубіжани – учасники Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції

Дата: 25.04.2024 14:30
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

У місті Запоріжжі відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність». Захід проходив у дистанційному форматі на платформі Google Meet. Організатори конференції Міністерство освіти і науки України, Український державний центр національно-патріотичного виховання, Запорізький центр краєзнавства та туризму.

Учень 9 класу Гімназії № 3 міста Рубіжного Луганської області Єгор Прусак (вчитель історії Олександра Заліпа) представив свою роботу в напрямку «Антропологічний вимір війни». Його дослідження було присвячене героям сьогодення, рубіжанам, випускникам Гімназії № 3. Журі конкурсу високо оцінило роботу Єгора, подякувало за те, що хлопець наважився підняти таку важливу тему, як доля військовополонених.

Секція «Усна історія російсько-української війни» гостинно зустріла наймолодшого доповідача Всеукраїнської конференції, вихованця гуртка «Історичне краєзнавство» Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (керівник Олександра Заліпа), учня 5-го класу Гімназії № 3 міста Рубіжного Луганської області Гліба Несмашного. Він презентував свою першу дослідницьку роботу, яка присвячена історії однієї луганської родини, яка пройшла через Луганський Евромайдан, змушена була залишити рідний дім в 2014 році, налагоджувати життя в іншому місці, а в 2024 році, як і більшість українських сімей, була розділена війною. Попри те, що Гліб був наймолодшим доповідачем він тримався дуже впевнено на фоні старших учасників конференції.

За результатами Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції буде видана збірка тез учасників, куди увійдуть доповіді юних рубіжанських дослідників.

Вітаємо учасників Всеукраїнської конференції з успішними виступами, бажаємо нових цікавих пошуково-дослідницьких відкриттів і пишаємось плідною роботою їх керівника!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора