Мобільна медична бригада рубіжанської первинки та психологи громадської організації працюють разом у Дніпропетровській області

Дата: 25.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

З метою забезпечення своєчасного доступу до якісних медичних послуг та психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської військової адміністрації разом з фахівцями-психологами Громадської організації “Аваліст” в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю 24 квітня навідалися до ХАБу Гірської громади, який працює у селі Богданівка Дніпропетровкої області по вулиці Шевченка, 32-Г.

Відвідувачі ХАБу отримали кваліфіковану консультацію сімейного лікаря та лікаря-терапевта. Всі мали можливість укласти декларацію з лікарями, перевірити рівень артеріального тиску, цукру в крові, діяльність серця методом електрокардіографії, пройти тест на COVID-19, вірусні гепатити В та С, отримати корисні поради щодо покращення стану свого здоров’я, базову психологічну підтримку тощо.

Після медичних оглядів за призначенням лікарів пацієнтам безкоштовно видані необхідні гуманітарні лікарські засоби та вироби медичного призначення, виписані електронні рецепти за державною програмою “Доступні ліки”.

З метою психологічного відновлення та покращення загального самопочуття переселенців кваліфікованими психологами ГО “Аваліст” на базі ХАБу проведен захід з психосоціальної підтримки. Адже фахова психологічна допомога є невід'ємною частиною при лікуванні пацієнтів, а турбота про ментальне здоров'я не менш важлива, ніж боротьба з хворобами.

Адаптуємося до нових умов надання медичних та психологічних послуг, наближених та комфортних для наших переселенців!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора