До уваги мешканців Рубіжанської територіальної громади, які мають дітей

Дата: 30.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

До уваги мешканців Рубіжанської територіальної громади, які мають дітей!

Згідно з Порядком надання одноразової грошової допомоги мешканцям Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області, затвердженим розпорядження начальника військової адміністрації від 21.02.2024 № 48, з 1 травня 2024 року надається одноразова грошова допомога у розмірі 10 тис. грн. на кожну дитину батькам або особам, що їх замінюють, які виховують дітей, які мають статус внутрішньо переміщеної особи, та потребують покращення психічного та фізичного здоров’я, оздоровлення/відпочинку/реабілітації. 

Грошова допомога надається:

1) громадянам, які зареєстровані на території громади;
2) громадянам, які перемістилися до початку повномасштабної військової агресії рф проти України з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводилися бойові дії або яка була тимчасово окупованою, та отримала довідку про взяття на облік ВПО – на території громади;
3) іноземцям та особам без громадянства, які до початку повномасштабної військової агресії рф проти України перебували в Україні на законних підставах і проживали на території громади. 

Заявник, який звертається за наданням грошової допомоги, надає:

1) заяву встановленого зразка (додається);
2) копію паспорта (перша, друга сторінки і сторінка, де зазначено місце реєстрації), у випадку подання копії паспорта у вигляді ІД-картки додається копія документа, що підтверджує місце реєстрації/місце проживання;
3) копію реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника (крім осіб, які через релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті/ запис в електронному безконтактному носії);
4) копію довідки ВПО про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО;
5) копію свідоцтва про народження дитини (в разі досягнення 14-річного віку – додатково копію паспорта, у випадку подання копії паспорта у вигляді ІД-картки додається копія документа, що підтверджує місце реєстрації/місце проживання);
6) копію реєстраційного номера облікової картки платника податків дитини (за наявності);
7) копію довідки ВПО дитини про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО;
8) довідку або інший документ від банківської установи (АТ КБ «Приватбанк» або АТ «Ощадбанк») із зазначенням реквізитів поточного рахунку;
9) документ, що підтверджує повноваження законного представника дитини (подається, якщо заявник – особа, що замінює батьків).

Копії документів, що надаються, мають бути засвідчені належним чином, а саме шляхом проставлення слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), власноручного підпису, прізвища, ініціалів імені, по батькові, дата. 

Копії документів, засвідчені неналежним чином, не розглядаються. 

Для отримання грошової допомоги на кожну дитину подається окрема заява і пакет документів. Заявник несе відповідальність за достовірність наданих ним документів.

Заява про надання грошової допомоги та додатки до неї надсилаються заявником Новою поштою за власний рахунок на відділення № 70 у м. Дніпро, отримувач - Рубіжанська міська військова адміністрація, телефон 093 648 54 80. 

Отримувач грошової допомоги на оздоровлення/відпочинок/реабілітацію дитини протягом трьох місяців, але не пізніше закінчення бюджетного року, зобов’язаний надати письмовий звіт встановленої форми про використання отриманих коштів (зразок додається). У 2024 році грошова допомога надається тільки при наявності звіту за використані кошти, отримані у 2023 році.

До звіту обов’язково мають бути додані копії документів, що підтверджують вказані у звіті витрати, зокрема: копії квитків (проїзних, відвідування освітніх, культурно-мистецьких, спортивних та інших закладів відпочинку та розваг (санаторії, аквапарки, басейни, туристичні подорожі та інше); копії путівок/договорів на отримання послуг оздоровлення/відпочинку/ реабілітації; копії чеків/квітанцій на придбання дитині медикаментів, засобів для покращення умов розвитку та освіти дитини, тощо.

Заявники, які в 2024 році надіслали документи до травня поточного року, отримали відмову в наданні грошової допомоги і мають право звернутися з травня у будь-якому місяці поточного року. 

Консультації з питання отримання грошової допомоги надаються фахівцями управління соціального захисту населення, телефони яких в розрізі областей розміщені на офіційному сайті Рубіжанської міської військової адміністрації, та за телефоном «гарячої лінії» УСЗН 097 356 55 51.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора