Рубіжанські бібліотекарі взяли участь у Форумі

Дата: 30.04.2024 14:30
Кількість переглядів: 42

25 - 26 квітня у змішаному форматі, відбувся VII Форум Рубіжанські бібліотекарі  взяли участь у Форумі молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека: курс на відновлення».Форум проходив в межах фестивалю «Книжкова країна» у Києві на ВДНГ (Національний комплекс «Експоцентр України»). До цієї видатної події у бібліотечній справі мала можливість доєднатися бібліотекар Рубіжанської публічної бібліотеки.

Дводенна програма форуму була дуже насиченою. Доповідачка Катя Кисельова, головна редакторка медіа для освітян «Освіторія.Медіа», також відома як письменниця Катя Сіль, в своїй доповіді зупинилася на висвітленні світових трендів та практик промоції культури читання та ролі і значенні бібліотек у цьому процесі. Провідні спеціалісти бібліотечної справи з різних куточків України обговорювали основну тему – трансформація бібліотек під час війни.

В доповідях йшлося про нові форми співпраці у царині психологічної підтримки дітей, підлітків; як бібліотеки стають майданчиками бібліотечного спротиву, острівцями безпеки у своїх громадах та їх культурними амбасадорами у світі.

Також учасники Форуму ознайомилися з досвідом функціонування кімнати-музею «Нескорені» на базі центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради Хмельницької області та ін.

Форум став підтвердженням того, що українські бібліотекарі здатні відповідати викликам часу, генеруючи нові ідеї, розвиваючи адаптивні навички та креативне мислення в умовах війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора