Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 06.05.2024 14:00
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

З 24 по 30 квітня на території України тривав Всесвітній тиждень імунізації, який визначається щороку в останній тиждень квітня. Він покликаний нагадати про важливість спільних дій медичних працівників, громадських організацій і самих громадян у протидії захворюванням, яким можна запобігти за допомогою вакцинації.

Мета проведення Всесвітнього тижня вакцинації полягає в тому, щоб якомога більше дітей, дорослих та громад були захищені від хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації.

Медичні працівники комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації також залучилися до заходів Всесвітнього тижня імунізації і активували свою інформаційну і роз’яснювальну роботу з питань імунізації серед мешканців Рубіжанської територіальної громади.

Вакцинація - це прояв піклування про наших дітей. Щороку щеплення рятують 2-3 мільйони дитячих життів у всьому світі. Нещеплені ж діти ризикують інфікуватись, тяжко захворіти, а деколи й померти від наслідків захворювань.

В умовах війни підвищується ризик розвитку і поширення інфекційних хвороб. Особливо вразливі діти, які мають прогалини у графіку щеплень, або не імунізовані взагалі.

Медичні працівники КНП «ЦПМСД» Рубіжного знову і знову звертаються до мешканців нашої громади і закликають всіх батьків звертатися до нас і до медичних працівників за місцем вашого фактичного знаходження, щоб з’ясувати вакцинальний стан вашої дитини і в разі необхідності провести вакцинацію за віком згідно з Національним календарем щеплень.

Радимо подбати про себе і своїх дітей та захиститися від інфекційних хвороб. А ми допоможемо вам в цьому. Пам’ятайте, що здоров’я і безпека людей, і особливо наших дітей, було і залишається найважливішим приорітетом нашої держави!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора