«Етніка: українські народні художні промисли»

Дата: 10.05.2024 14:30
Кількість переглядів: 153

 

«Етніка: українські народні художні промисли» це інформаційна кампанія, головною метою якої є підвищення обізнаності спільноти про українські традиції та велику культурну спадщину. У рамках цієї кампанії Міністерство культури та інформаційної політики України за підтримки проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), який фінансується Урядом Канади, розробило серію інформаційних продуктів які добре ілюструють багаторічні культурні надбання нашого народу.

«Було, є і буде» – ці слова якнайкраще демонструють велике бажання зберегти та передати майбутнім поколінням багаторічні родові традиції, натхнення і пристрасть, частиною яких є такі народні художні промисли як Косівська мальована кераміка, Гутництво, Решетилівська вишивка “білим по білому” та Писанкарство.

«Косівська мальована кераміка» була внесена до Репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства. Інші промисли, а саме Решетилівська вишивка “білим по білому” та Писанкарство подані на розгляд до списку.

Бережемо українське коріння, і наші давні традиції – душу українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора