Сьогодні - міжнародний день сім'ї!

Дата: 15.05.2024 17:56
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Сьогодні відзначається міжнародний день сім'ї, якій було засновано ООН у 1993 році для підвищення уваги до питань, пов’язаних із життям сім'ї: взаємини у ній, виховання дітей, здоровий спосіб життя, тощо.

Цьогоріч Україна разом зі світовою спільнотою відзначає його вперше. 

У 2023 році указом президента День сім'ї, який раніше припадав на 8 липня, перенесено на 15 травня.

Через повномасштабну війну українські сім'ї опинилися перед низкою викликів, головним із яких є питання безпеки дітей, їхній психологічний стан.

Війна поклала на жінок, чиї чоловіки у війську, в рази більшу відповідальність за дітей - і в межах країні, і за кордоном.

А ще війна не залишила вибору - і діти виростають без фізичної присутності батьків і матерів, які пішли захищати країну в ЗСУ. Багато хто з них вже ніколи не зустрінеться.

На цьому фоні стереотипне уявлення про те, якою має бути українська сім'я, стає абсолютно неактуальним. Війна показує, що сім'я - це зовсім не завжди "тато, мама і я", що існують і будуть існувати різні варіації. 

Водночас актуальними залишаються питання відповідального батьківства (зокрема - татівства) і домашнього насильства, над якими нашому суспільству ще багато працювати.

Рубіжанська міська військова адміністрація вітає українські сім'ї із Днем, бажає якнайшвидшої такої очікуваної Перемоги і щоб усі були разом щасливі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора