19 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 19.05.2024 16:45
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

19 травня 2024 року  в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Після широкомасштабного вторгнення росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора.
 
Сьогодні Україна демонструє світові надзусилля в боротьбі проти безжального агресора, визволенні всієї території нашої держави. Вона бореться за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті. 

Рубіжанський міський музей у своїй публікації «Рубіжне. Великий терор» оприлюднив частину документів з електронного музейного архіву – алфавітний перелік репресованих та страчених мешканців Рубіжного. Можливо, ви побачите в цьому страшному списку і своїх рідних, знайомих, сусідів. І пом’янете невинно приречених, засуджених, закатованих, страчених тоталітарним режимом рубіжан...

Більш детально з цією інформацією ви можете ознайомитися за посиланням: https://www.facebook.com/share/p/hEXMsbyM5pTv1TRH/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора