Рубіжанський меморіал. Попов Іван Сергійович

Дата: 26.07.2024 10:00
Кількість переглядів: 199

Фото без описуФото без опису

 

Народився Іван Попов 08.07.2004 року в м. Луганськ, а в 2014 переїхав до своєї бабусі Лариси Олександрівни Піскової в м. Рубіжне. Закінчив ЗОШ №8 та відокремлений підрозділ «Рубіжанський фаховий коледж Державного закладу Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

У віці 18 років вступив в добровольчий підрозділ Фрайкор. З березня 2023 року Іван почав службу у Головному Управлінні розвідки України. Мужній захисник брав участь у багатьох спецопераціях не тільки на території України, а також за її межами. За віддану службу отримав свою першу нагороду — від начальника ГУР Міністерства оборони України Кирила Буданова за спецоперацію в Бахмуті.

Життя захисника обірвалось 10-го травня 2024 року під час виконання бойового завдання за містом Вовчанськ Чугуївського району Харківської області. Іван Сергійович Попов підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон і не зрадити військовій присязі, розуміючи що катування неминучі.

19-річний Герой віддав своє життя за цілісність і незалежність України.

Рубіжанські вчителі Віра Одарченко та Світлана Морозко згадують: «Іван в своєму житті був надзвичайною позитивною, справедливою, доброзичливою людиною, завжди готовою підтримати інших. Справжній патріот, небайдужий до долі України та майбутнього своїх рідних. За мирне небо та за світле майбутнє наступних поколінь він став міцним щитом. У нашій пам’яті він залишиться як відданий захисник і чудова людина. Спи спокійно, Солдате. Добра, світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди залишаться в наших серцях. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови в скорботі!».

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює слова співчуття близьким та друзям загиблого Героя!

Вічна пам’ять та шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора