Особливий вересневий день для рубіжанської громади

Дата: 20.09.2024 17:00
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Кожного року третій тиждень вересня у Рубіжному був по-особливому святковим. Ми відзначали День сім’ї з піснями, танцями, розвагами на міській площі. Ось уже третій рік як ми знаходимось на відстані від вірних домівок, проте, наше серце лине до рідного дому.

В цей складний час рубіжанські освітяни бережуть наші традиції, навіть працюючи у дистанційному режимі. До міського свята Рубіжанської громади «День сім’ї» в закладах освіти протягом тижня було проведено серію виховних заходів.

Про цінності сімейного виховання, важливість сім’ї для розвитку особистості розмовляли з учнями 6-их класів у гімназії № 3 під час години спілкування «Сім’я – основа суспільства». Класні керівники 1-9 класів цієї гімназії провели виховні години «Немає спогадів без тебе, рідне Рубіжне», під час яких здійснили віртуальну подорож вулицями рідного міста, познайомились з історію його заснування, пригадали, які пам’ятники історії та культури є в місті. А ще учні гімназії створили вітальне відео, в якому звертаються до рідного міста та передають йому свої щирі вітання. Подивитися можна за посиланням: https://youtu.be/uHkJ8t7wO1s

У гімназії № 4 реалізували проєкт «Я вітаю рідне місто!», під час якого учні знаходили і надсилали фото, відео з власних архівів для створення привітального відео. Ознайомитися із ним можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=13l0aP92yYg

Школяри гімназії № 10 із задоволенням взяли участь у конкурсі «Лапи, вуха, хвіст» та фотоконкурс «З Рубіжним у серці». Також напередодні свята була організована виставка малюнків «Моє місце сили - Рубіжне» та відбулася година спілкування «Теплі спогади про найулюбленіше місто», під час якої учні гімназії №10 хоч на деякий час повернулися додому, пройшлися рідними вулицями, поділилися спогадами про своїх друзів, з якими святкували кожне свято, згадали шкільні екскурсії та пікніки і всі, як один, загадали найзаповітніше бажання, задуваючи свічі на віртуальному торті, - повернення у мирне рідне місто Рубіжне!

Рубіжанські ліцеїсти теж пригадали рідне місто і записали зворушливі відеопривітання до Дня сім’ї. Почути нашу талановиту молодь можна на посиланнями: https://youtu.be/8Uw1zeOxb00; https://youtu.be/Ge-8asorwrA.

Усі освітні заходи, які відбулися в навчальних закладах, мали потужний об'єднуючий ефект навколо ключової події для мешканців громади – «Дня сім'ї». Незважаючи на те, що наразі ці заходи проходять в онлайн-форматі, вся громада сподівається, що наступне свято ми зустрінемо на центральній площі Рубіжного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора