До Дня сім'ї 2024. Трудова династія Задорожніх

Дата: 21.09.2024 11:30
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

«Намагатися залишити після себе більше знань і щастя, ніж їх було раніше, покращувати та примножувати отриманий нами спадок — ось над чим ми повинні трудитися», — ці слова Даніеля Дефо ніби сказані про вчительську династію Задорожніх - Долинських.

Ця родина має 50 років сумарного стажу. Багато жителів міста Рубіжне можуть назвати своєю першою вчителькою – Задорожню Вікторію Іванівну. 

Все почалося у далекому 1986 році, коли Вікторія Іванівна почала працювати вчителем початкових класів у Рубіжанській ЗОШ № 3.

За 38 років своєї роботи вона випустила 9 наборів, отримала вищу категорію та звання старший учитель, а також безліч сертифікатів і нагород за свою сумлінну працю. Але найбільша нагорода для неї – це усміхнені очі її учнів, а також безмежна вдячність від їх батьків. Її життєве кредо: «Мети досягає той, хто її прагне». Усе життя вона вчить своїх учнів іти до мети і досягати всіх поставлених цілей. Якщо ви запитаєте до кого батьки з радістю віддадуть дитину до першого класу, звісно до Вікторії Іванівни, бо вона педагог-новатор і справжній професіонал своєї справи.

Вчительська професія у родині ніби передавалася у спадок: її донька Долинська Ірина Геннадіївна та син Задорожній Дмитро Геннадійович також працюють учителями.

Долинська Ірина Геннадіївна працює у комунальному закладі «Харківський ліцей № 15 Харківської міської ради», а також у гімназії № 3 міста Рубіжного Луганської області вчителем української мови та літератури за сумісництвом. Ірина Геннадіївна є сертифікованим педагогом, кандидатом в експерти на сертифікації, учасником Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2024» і фаворитом Національного Фестивалю «Код Нації». Вона пишається своїми досягненнями і спонукає учнів: «Вивчайте, любіть свою мову», — як казав Володимир Сосюра. 

Задорожній Дмитро Геннадійович є вчителем історії у комунальному закладі «Харківський ліцей № 128 Харківської міської ради». Хист до викладацької справи у нього в крові, тому учні завжи з захопленням чекають на його уроки, де можна дізнатися багато чого нового. І хоча Дмитро працює лише другий рік, вже має значні здобутки в професії.
 
Вчителі продовжують працювати на освітянській ниві і сьогодні. Кожного дня вони несуть світло освіти своїм учням крізь обстріли, відключення електроенергії та проблеми із інтернетом. Несуть світло, щоб запалити іскру в серці кожного свого учня, іскру, що ніколи не згасне і виросте нова нація освічених, розумних людей та справжніх патріотів своєї держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора