Судитимуть «заступницю голови» окупаційної адміністрації м.Рубіжне

Дата: 26.10.2024 13:30
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Судитимуть «заступницю голови» окупаційної адміністрації м.Рубіжне

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно «заступниці голови адміністрації м. Рубіжне лнр» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідування встановлено, що в травні 2022 року 55-річна мешканка Рубіжного почала співпрацювати з представниками окупаційної влади держави-агресора.

Невдовзі її призначили «заступником голови адміністрації міста Рубіжне лнр». 

На вказаній посаді обвинувачена брала участь у зйомці окупаційною владою пропагандистських відео, виправдовує військову агресію з боку рф та наголошує на повернення міста Рубіжне у склад т.зв. «лнр».

Наразі матеріали обвинувачення стосовно колаборантки направлено до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Фігурантці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора